HİJYEN NEDİR; Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü HİJYEN olarak tanımlanır.
Hijyen sadece temizlik değildir, tüm hastalık oluşturabilecek mikroorganizmalardan;
(bakteri, küf, mantar, mikrop, virüs) arınmış olmaktır.
Hijyen kurallarına uymakla;
Yasal zorunluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz,
Sağlığınızı korursunuz,
Sağlıklı ürünler üretirsiniz,
Sağlıklı nesiller yetiştirirsiniz .
Hijyen sağlamada mikroorganizma kontrolünü sağlamak için, bulaşmalarını, üremelerini, fiziksel/kimyasal ürünlerle ve ortam şartlarını da bazı gereçlerle sürekli kontrol etmek gerekir.
Firmanızda yasal zorunluluklar gereği ya da kalite amaçlı hijyen sağlamak için GENÇ DANIŞMALIK uzmanlarından bilgi alabilir ve pazarladığımız ürünlerden yararlanabilirsiniz.
Gıda işletmelerinde kalitenin en önemli blirtisi hijyen uygulamalarıdır. hijyenik hizmet ve ürün sağlayabilmek için temizlik ve dezenfeksiyon yeterli değildir. Gerekli noktalarda sıcaklık ve nem kontrolü sağlanarak, mikroorganizmaların üremesi de kontrol edilmelidir. Termometre ve nem ölçerlerin kullanılması gereken yerler; Soğuk depolar: Soğuk depoların etkinliğinin ölçülmesi, sıcaklığın +4 0C üzerine çıkmamasının sağlanması gerekir. Bu durum termometreyle belirli aralıklar ölçülüp, aksi durumlarda oluştuğunda müdahale edilmelidir. Bu şekilde hammadde ve ürün zaiyatı engellenmiş olur. Derin dondurucular: Derin dondurucular gıdalar uzun süre saklanabilmektedir. Ancak dondurucu ısısı düştüğünde ve fark edilmediğinde uzun süre saklanan gıdalar tehlike oluştururlar. Kuru gıda depoları: Kuru gıdaların saklandığı depolar, oda sıcaklığı aralığında ve az nemli olmalıdır. Bu yüzden nem ve ısı ölçer kullanılmalıdır. Üretim alanları: üretilen ürün çeşidine gör ortam olması gereken ısı ve nem aralığında tutulmalıdır. Proses basamakları: Üretim esnasında bazı aşamalarda hammadde, yarı mamul ve üründe sıcaklık kontrolü yapmak gerekebilir. (Örn: yoğurt mayalama sıcaklığı.) Ayrıca TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi ve ISO Yönetim Sistemleri uygulamaları için de zorunlu olarak istenmektedir.
Hijyenin önemi tartışılmaz. Her geçen gün karşılastıgımız salgin hastalıklar saglıgımızı tehdit etmektedir. Mikropların yayılmasi ve bulaşmasını onlemek için tedbir alınmalıdır. Çevremizden ayak ile gelecek kontaminasyonuda önlemek önemlidir.Ülkemizdeki şartlar ve kontroller göz önüne alınırsa ne kadar önemli oldugu ortaya cıkar. Bu sebeble ayak hijyenide ülkemizde dikkat etmemiz gereken bir husustur. Gıda ve saglik sektoründe HACCP ve GMP ye göre hijyen daima vurgulanmaktadir. El ve ayak hijyeninin egitimleri ilk okullardan itibaren önem kazanmış bu konuda kitler ve videolar hazırlanarak imalat endustrisinde ve gıdada egitimler devamlı verilmektedir. Ülkemizde sadece gözlerimiz ile temizlik ve hijyene inanılır.Temiz olan her şey hijyen degildir.Hijyen saglamak için özel kurallara uyulmalıdır. Hijyen sagligimiz icin önemlidir.Hayat kurtarir. El hijyeni ve ayak hijyeni de sadece bir kısmını teşkil eder. Çevremizden gelecek her türlü kontaminasyon riskinede karşi koymalıyız.
Saglık sektöründe,hastane girisi,ameliyathane girişi,muayene odası girişleri,klinikler,saglık ocakları
Doktorlar ,dişciler ,veterinerler,pet hastaneleri,pet shoplar
İş yerleri sosyal tesis,soyunma odaları,okullar,wc çıkışları,kantinler,kalabalık salonlar
Gıda fabrikaları,yemek üretim tesisleri,pastahanelerde,imalathane,ambalaj,depolar ve mutfak girişlerinde,
Süt sektörü,et sektorü,sebze ve donmus gıdada kontrollu alan girişleri,dogal gıda üretim yerleri,seralar
Ilac sanayi,kozmetik sanayinde,özel alanlar,imalat alanları ve depoların girişleri,
Hayvan çiflikleri,balık çiflikleri,üretim yerleri,kesimhane,kümesler,ahırlar,süt sagım ve işletmeleri girişlerinde
Spor salonları,solaryum,aerobik salonları,güzellik merkezleri,kreşler,çocuk yuvalarının girislerinde
Yüzme havuzları icin ayak dezenfeksiyonunda ayak havuzları yerine ...
Oteller,hoteller,turistik tesisler ve hijyen gerektiren her yerde...
GIDA URETIM VE SATIS YERLERI YONETMELIGININ 1996 yılındaki (RG 10.07.1996-22692)
17. Maddesine gore Mikrobiyolojik bulaşmanın önemli oldugu iş yerlerinde ,üretim yerleri girişinde içinde dezenfektan bulunan ayak havuzları veya dezenfektanlı ayak paspasının bulundurulması koşullandırılmıştır. Dezenfektanlı paspas HACCP ye göre etkili bir hijyen saglamaktadır.Paspas içindeki dezenfektanın etkisi ile ayak dezenfeksiyonu saglanmaktadır.
Hijyenik Paspas...
Hijyenik paspasın kullanımı çok pratik ve kolaydır. Paspasın üzerine basılınca,paspasın yüzeyi aşağı çöker,ve dezenfektanlı sıvı köpük ayakkabı tabanına yükselir. Sıvı köpük ayak tabanı tamamiyle kaplar. Bu işlemle tabanı kir ve çamurdan temizlerken aynı zamanda dezenfeksiyon saglıyarak tabanda oluşmuş mikroplarıda yok eder. Ayağınızı çektikten sonra, paspas tekrar sıvıyı emer, kir ve çamur üst yüzeyde filitre kısmında kalır. Hijyenik paspasın içine sızmaz.Dezenfektan korunur.
Hijyenik paspas kullanıma hazırlanması:
Paspas kullanılacak yere yerleştirilir. Üzerine belirli miktarda özel sıvı dezenfektan paspas üzerinde gezdirilerek dökülür. Üzerine dökülen sıvıyı kısa sürede emer ve kullanıma hazır hale gelir.
Hijyen nasıl saglanır:
Hijyenik paspas ta kullanılan dezenfektanlar...,Ayak ile gelen bakteri,küf,maya,mantar ve viruslere etkili olurlar..
Hijyenik paspas temizlenmesi:
Bir haftalık kullanımdan sonra hijyenik paspasın içindeki dezenfektan sıvıyı boşaltmak için paspası dik olarak tutup içindeki sıvının akmasını beklemek yeterlidir. Hortumla su ile yüzeyi bir bezle kolaylikla temizlenebilir. Bu işlemlerden sonra paspas tekrar dezenfektan sıvı ile doldurulur. Dezenfeksiyonun etki süresi kullanım trafigine ve kirlilige göre degisir. Hijyenik paspası temizlemek için firmanizda ayrıca özel temizleme sıvısı bulunur.
Hijyenik paspas kullanımı faydaları:
- Yerleştirme ve kullanımı cok kolaydır.Pratik,Güvenlidir.
- Sürekli temizlik ve hijyen sağlar.
- Bakımı kolay ve dezenfektan sarfiyatı ekonomiktir.
- Basinca ve agirliga dayaniklidir.
- Mikrop barındırmaz,kesin öldürür.Koku yapmaz.
- Ayak ile gelen hastalıklarını önler,bulaştırmaz,.
- Kolay temizlenir.Su yeterlidir.Hızlı kurur.
- Dezenfektan etkisi uzun süreli ve stabildir.
- Monoblok yapıda ve Kapalıdır.Dayanıklıdır.
- Kullanıldıgı alanlarda etkili dezenfeksiyon sağlar.
- Çok fazla yerde kullanılır.Her sektöre uygundur.
Özellikle gıda işletmelerinde kaliteli ürün sağlamanın en temel şartlarından biri hijyendir. Yani görünür fiziksel kirlerin yanı sıra mikroorganizmalarında kabul edilebilir düzeye indirilmesi gerekir. Gıda işletmelerinde bu dezenfeksiyonu çamaşır suyu gibi ilkel yöntemlerle yapmak kesinlikle yanlıştır.
Gıdalar için uygun, organik, zararsız ve aynı zamanda etkili bir dezenfektan gereklidir. GENÇ Danışmanlık olarak biz güvenle kullanılabilmeniz için HALAMİD dezenfektanı öneriyoruz.
Bütün hijyen noktalarında TEK BİR ÜRÜN ! Kullanılır.
Personel El Hijyeni, Yüzey-Ortam Dezenfeksiyonu, ayak Havuzları, Alet - Ekipmanların Dezenfeksiyonu, Meyve Sebze Dezenfeksiyonu, CIP Hatları, İçme ve Kullanma Suyu Dezenfeksiyonu, Havalandırma Sistemleri ve benzeri her yerde...
Tüm dünyada patentlidir!
Etken maddesi Chloramine - T'dir. Chloramine - Tüm Dünyada Halamid® Ticari ismi ile anılır. Patent hakkı Akzo Nobel'e ait olan bir formülasyondur.
Mikrop direnci yoktur!
Halamid® konsantre olup toz haldedir. Halamid® su ile aktive olur. 30 saniye içerisinde tamamen çözünür. Aktif yapısı gereği mikroorganizmaların direnç göstermesine fırsat vermeksizin hızlıca bünyelerine girerek yok ettiğinden farklı etken maddelerin dönüşümlü olarak kullanılmasını ya da konsantrasyon artırımını gerektirmez.
Ekolojik bir üründür!
Halamid® doğada kısa bir süre içinde yok olur. AOX oluşumunun önemsenmeyecek seviyede az olduğu klinik deneylerle ispatlanmıştır. Uluslararası talimatnamelerde gün geçtikçe önemini artıran (Çevre Sağlığı) Şartlarına uyumda İşletmelere eşsiz bir çözüm getirir. Doğada %100 çözünürlüğü klinik deneylerle ispatlanmıştır.
Kalıntı bırakmaz...Tadı, Rengi, Kokusu yoktur!
Halamid® aktif kalıntı bırakmaz. Mikroorganizmaları yüzeye tutunum gücü ile değil, mikroorganizmaların yapılarına tutunum gücü ile yok ettiğinden işletmelerin durulamada kullandığı su miktarını azaltır.
Raf ömrü 3 yıldır!
Halamid® toz ürünler 25°C'nin altında kuru ve karanlık ortamlarda 3 yıl raf ömrü garantisi sunmaktadır. Dilue edildiğinde de aynı şartlarda saklandığında 12 HAFTA etkisini kaybetmeksizin kullanım miktarı verir.
Korozif değildir. Cilde temasında sakınca yoktur!
Toz halinde iken solunmamalı ve eldiven kullanılmalıdır. Fakat dilue edildiğinde tüm yüzeylerde (paslanmaz çelik, kalay, prinç, bakır, ahşap, plastik, tahta, alüminyum, PVC vb...) korozif etki göstermez, rahatlıkla kullanılır.
Toksikolojik değildir!
Kanserojen, alerjik ve toksik değildir. Hücre yapısı ve genleri asla etkilemediği klinik deneylerle ispatlanmıştır. Toz halindeyken solunmamalı ve sulandırma maske ve eldiven ile yapılmalıdır. Sıvı halde iken cilde temasında hiçbir sakıncası yoktur.
Sert sular aktivasyon gücünü azaltmaz!
Bazı dezenfektanların etken maddesi sert sulara karşı hassastır ve etki güçlerini azaltır. Halamid®'in sert sularda aktivasyonu maksimumdur. Yağmur suyu, kaynak suyu, kuyu suyu vb...tüm sularda rahatlıkla kullanılır.
Dozaj ve uygulama kolaylığı sağlar!
Halamid® 5kg. Toz bidon ile %0.5 konsantrasyonda 1 TON dezenfektan elde edilir.
Ekonomiktir!
Etkinliği görmek açısından diğer etken maddeleri M2'ye 300-400 ml uygulama gerekir. Halamid® dezenfektan solüsyonu M2'ye 100 ml uygulama yeterlidir.
Geniş Etki Alanı
Bütün bakteri, virüs, mantar, algler, maya, küf, parazit ve sporlara karşı etkilidir.
Hazırlama ve Uygulama Teknikleri
5 gr toz halemid 1 lt lik ılık suda eritilir. 30 sn içinde tamamen çözünür. Halemid solüsyonu daldırma, spreyleme, foglama veya basınçlı sistemlere uygulanabilir. Köpüren temizleyicilerle birlikte kullanımından olumsuz etkilenmez. Bütün dezenfeksiyon uygulamalarından önce ön temizlik yapılması etkinliği arttırır.
İşletmenize dezenfektan siparişiniz için lütfen bizimle irtibata geçiniz.